Første bryggedag
- Myhre
- Apr 27, 2017
- 1 min read
Så var dagen kommet... Vi hadde handlet utstyr og ingredienser hos Humle & Malt på Bjørnstad og var klare og spente. Dagens brygg var en mørk IPA. H&M kalte denne for Arrogant Bastard og den skulle være både lett å brygge med og gi en karakteristisk bitterhet. Bryggingen ble gjort hjemme på kjøkkenet til Myhre.
Dette ølet ble brygget med følgende ingredienser:
Malt - Pale Malt (5,5kg) og Special B (0,5kg)
Humle - Chinoock, som ble tilsatt i fire omganger under kokingen
Gjær - Dry English Ale
Meskingen skulle gjøres ved 64 °C og skyllingen, eller utmeskingen, ved 74 °C. Deretter koking i 90 minutter før det hele kjøles ned og settes til gjæring.
Her kommer loggen:
Gleder oss til å smake !

Her starter meskingen

Det må røres lit av og til...

Til slutt fyller vi gjæringskarene.
Comments